«Η τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς είναι καταδικαστέα. Με την κίνηση αυτή κινδυνεύει να ανοίξει η πόρτα του φρενοκομείου. Τα θύματα της φονικής επίθεσης είναι πάνω απ’ όλα οι άμαχοι και οι μετριοπαθείς. Κερδισμένοι είναι οι ακραίοι και οι οπαδοί της βίας στη Μέση Ανατολή. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την τρομοκρατία και τις φονικές επιθέσεις», τόνισε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου αναφορικά με την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6», στους δημοσιογράφους Νίνα Κασιμάτη και Δημήτρη Κοτταρίδη.

Ο κ. Χατζηβασιλείου εκτίμησε ότι η απάντηση του Ισραήλ θα είναι άμεση ενώ χαρακτήρισε τη στρατιωτική επιχείρηση της Χαμάς ως «υψηλού ρίσκου», αφού αποδυναμώνει τις παλαιστινιακές θέσεις και, ταυτόχρονα, συσπειρώνει τις δυνάμεις του Ισραήλ. «Υποβαθμίζει τις θέσεις των Παλαιστινίων στο διεθνές στερέωμα, οι οποίοι εδώ και χρόνια αγωνίζονται για τη δημιουργία κράτους. Ταυτόχρονα, συσπειρώνεται ο δυτικός κόσμος γύρω από το Ισραήλ, αλλά και oι ίδιοι οι Ισραηλινοί αφήνουν σε δεύτερη μοίρα τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις και συσπειρώνονται στην προσπάθεια άμυνας», δήλωσε.

Επίσης, ο Σερραίος βουλευτής καταδίκασε την επίθεση σε αμάχους: «Την καταδικάζουμε απερίφραστα. Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τρομοκρατικές επιθέσεις», υπογράμμισε. «Με την κίνηση αυτή, η Χαμάς προσπαθεί να αποτρέψει την προσέγγιση Ισραήλ-Σαουδικής Αραβίας. Προσπαθεί, ουσιαστικά, μέσω της ριζοσπαστικοποίησης, να αποδυναμώσει κάθε προσπάθεια προσέγγισης μεταξύ αραβικών κρατών και Ισραήλ», δήλωσε. «Ενδεχομένως, ορισμένοι επιθυμούν μια νέα Ιντιφάντα. Δεν πρέπει επ’ ουδενί να επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο», πρόσθεσε με έμφαση.

Επιπροσθέτως, ο κ. Χατζηβασιλείου αναφέρθηκε στο ρόλο της Άγκυρας και χαρακτήρισε την στάση του Τούρκου Προέδρου ως πολιτική «Ποντίου Πιλάτου». «Στη χθεσινή του ομιλία στο συνέδριο του τουρκικού κυβερνώντος κόμματός, ο Ταγίπ Ερντογάν κράτησε ίσες αποστάσεις και απέφυγε να καταδικάσει την επίθεση της Χαμάς, ζητώντας από κάθε πλευρά αυτοσυγκράτηση».