Έγγραφη ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κωνσταντίνο Τσιάρα απηύθυνε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Τάσος Χατζηβασιλείου, σχετικά με τη μείωση της αγροτικής παραγωγής στις Σέρρες λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα, ο Σερραίος βουλευτής αναφέρει ότι σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Βισαλτίας, οι ακραίες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας είχαν ως αποτέλεσμα την κακή γονιμοποίηση των ανθών αμυγδαλιάς και κατά συνέπεια τη μηδαμινή παραγωγή καρπών, παρά το γεγονός ότι είχε ήδη πραγματοποιηθεί το σύνολο των καλλιεργητικών φροντίδων που προβλέπονται. Επίσης, επεσήμανε ότι η παρατεταμένη ανομβρία που παρατηρείται στις περιοχές του Δήμου Αμφίπολης είχε ως επίπτωση τη σημαντικά μειωμένη παραγωγή χειμερινών σιτηρών.

Βάσει των παραπάνω αρνητικών δεδομένων, ο κ. Χατζηβασιλείου υποστήριξε ότι είναι αναγκαία η στήριξη του εισοδήματος των Σερραίων αγροτών και απηύθυνε ερώτηση για το αν υπάρχει σχεδιασμός από́ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα η ένταξη των καλλιεργειών χειμερινών σιτηρών και αμυγδαλιάς σε Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (Κ.Ο.Ε.).

ΕΡΩΤΗΣΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΡΟΣ Κ. ΤΣΙΑΡΑ